Het is weer vakantietijd. De plannen zijn gemaakt en de voorpret is begonnen. Maar niet alleen voor u. Dit is ook het moment voor inbrekers om hun slag te slaan. Zorg daarom dat uw woning altijd bewoond lijkt op het moment dat u er niet bent. Margadant Makelaardij voorziet u van praktische tips!

Privacyinstellingen sociale media

Dat u uw afwezigheid van dag tot dag niet op sociale media deelt is inmiddels een open deur. Toch gebeurt het nog met enige regelmaat dat de vakantiefoto’s gedeeld worden met de hele wereld. Wilt u toch graag uw vrienden jaloers maken met mooie foto’s van blauwe luchten, exotische cocktails of het zand tussen uw tenen, zorg dan dat deze alleen zichtbaar zijn voor uw vrienden en plaats ze niet openbaar. Check dus altijd uw privacy-instellingen voordat u wat online zet.

Tips

Dan is het nu zaak dat u het ‘toevallige’ voorbijgangers niet te makkelijk maakt door het onbewoonde huis bewoond te laten lijken. Daar zijn een paar simpele trucs voor:

  • Vraag aan de buren of zij hun tweede auto op uw oprit willen plaatsen. Een dagenlange lege oprit is voor inbrekers een teken dat er niemand aanwezig is en maakt het voor hen makkelijker hun slag te slaan.
  • Regel een ‘oppas’. Heeft u een familielid die een tijdelijk onderkomen zoekt? Vrienden die er eens uit willen in een andere omgeving, maar niet op vakantie willen? Stel uw woning beschikbaar. De makkelijkste manier om uw huis bewoond te laten lijken is door hem bewoond te maken. Geen permanente bewoner gevonden? Zorg er dan in ieder geval voor dat iemand uw post uit de brievenbus en van de deurmat haalt en dat de gordijnen ‘s avonds gesloten en ‘s morgens weer geopend worden.
  • Maak gebruik van slimme verlichting en slimme stekkers die u met uw smartphone kunt bedienen of vooraf aan uw vakantie kunt instellen. Hiermee verlicht u uw huis en dooft u deze verlichting op gepaste momenten, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Met de slimme stekkers kunt u zelfs de tv aan- en weer uitzetten. Heeft u geen slimme verlichting? Vraag dan aan dezelfde persoon die uw post verzorgt of hij ook uw verlichting aan en uit wil doen.

Beveiliging

Verder zou het overbodig moeten zijn te benoemen dat goede beveiliging stap 1 is om inbrekers buiten de deur te houden. Zorg voor goede sloten, sluit alle ramen en zet geen objecten klaar waar inbrekers gebruik van kunnen maken om op daken en uitbouwen te klimmen.

Geniet van een onbezorgde vakantie!

Terug naar overzicht / Vorig artikel - Volgend artikel