Op zaterdag 30 maart vindt er wederom een Open Huizen Dag plaats. Tussen 11:00 en 15:00 uur kan je vrij rondkijken in de huizen die meedoen aan deze Open Huizen Dag. Hoe zorg je er nu voor dat je zowel als woningzoeker en als verkoper optimaal voorbereid bent op deze dag? Lees de tips van Margadant Makelaardij

Tips voor de koper

Voor de woningzoeker is de Open Huizen Dag een relaxte dag en de ideale gelegenheid om in een korte tijd zoveel mogelijk huizen van binnen te bekijken. Je hebt echter wel beperkt tijd en om ervoor te zorgen dat je ook echt alle huizen hebt gezien is een goede voorbereiding het halve werk. Bekijk op Funda of jouw droomhuis meedoet aan de Open Huizen Dag en stippel vervolgens een route uit. Zet alle adressen in een routeplanner en laat deze de snelste en eenvoudigste weg bepalen. Verdiep je daarna nog eens goed in de huizen en bedenk alvast waar je meer informatie over zou willen hebben, zodat je dat niet ter plekke nog moet gaan bedenken en kostbare tijd verspilt. Vergeet ook niet notities te maken. Bij het laatste huis weet je waarschijnlijk niet meer wat je precies van het eerste huis vond.

Tips voor de verkoper

Voor de verkoper is een Open Huizen Dag iets minder relaxt. Er moet koffie gezet worden en taart gebakken (want dat ruikt zo lekker). Het hele huis moet aan kant en je zit de hele dag in onzekerheid of er überhaupt wel mensen komen. Dat laatste heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. Want naast de aankondigingen die door Margadant Makelaardij gedaan worden, kan je zelf natuurlijk ook promoten dat je meedoet. Social media zijn hier een goed medium voor. En zijn ze dan eenmaal binnen, maak het de potentiële koper dan naar de zin. Geef ze een beleving. Ga met ze aan de keukentafel zitten, of op de bank met uitzicht op het mooie plantsoen. Zorg dat ze het gevoel krijgen dat ze al thuis zijn. De koper moet met een lach op zijn gezicht en een goed gevoel jouw woning weer verlaten.

Hoe je de Open Huizen Dag op 30 maart ook voorbereidt en beleeft, zorg dat je eruit haalt wat erin zit!