De huizenprijzen zijn nog steeds hoog, maar doordat het aanbod iets stijgt is het weer aantrekkelijker geworden om een huis te kopen. Waar moet je op letten bij het kopen van je eerste woning? 

Ga met meerdere financiële adviseurs in gesprek

Voor het afsluiten van een hypotheek kun je naar de bank waar ook jouw betaalrekening loopt maar kijk vooral ook verder dan alleen naar de huisbank. Uiteraard kun je wel een afspraak met de bank inplannen, maar maak ook nog een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Door meerdere hypotheekgesprekken kun je geld besparen op de maandlasten en mogelijk heeft een tweede adviseur een beter advies afgestemd op jouw situatie. Het is handig om je financiële plaatje compleet te hebben vóórdat je gaat bezichtigen, zodat je bij een positieve bezichtiging weet wat je financiële mogelijkheden zijn en direct een reëel bod kan uitbrengen.

Schrijf je vragen op vóór een bezichtiging

Er komt waarschijnlijk veel op je af als je straks door het huis loopt. Misschien vergeet je dan net die ene belangrijke vraag te stellen aan de makelaar. Schrijf daarom van tevoren op wat je wilt weten.

Verken de buurt

Ben je serieus geïnteresseerd in een woning? Verken dan vooraf de buurt. Zo krijgt je alvast een idee van de omgeving en weet je wanneer je een huis gaat bezichtigen of de omgeving ook aansluit op jouw wensen.

Neem een rolmaat mee

Past je favoriete kast in de slaapkamer? Kan je jouw bank meenemen? Als je een rolmaat meeneemt, kan je tijdens de bezichtiging al bekijken of er genoeg ruimte is voor jouw meubels.

Kijk ook naar de duurzame mogelijkheden

Let gelijk op de mogelijkheden om te verduurzamen. Van spouwmuurisolatie, dakisolatie tot HR++ glas en de mogelijkheid om b.v. zonnepanelen te plaatsen. Om zo je huis aantrekkelijker te maken in energieverbruik, voor nu en in de toekomst.

Schakel een aankoopmakelaar in

Als aankoopmakelaar kunnen we meegaan met bezichtigingen en kunnen we je adviseren over het bod die je kan uitbrengen. Daarnaast letten we op juridische en bouwkundige aspecten, omgevingsfactoren en ontbindende voorwaarden. Bovendien kunnen we je al het regelwerk uit handen nemen. Heb je vragen over het kopen van een huis of ben je op zoek naar een aankoopmakelaar? Neem dan contact op met ons voor een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 038 422 4333 of mail naar makelaardij@margadant.nl.