Het is de ruimte in je huis waar je misschien het minst, maar wel het meest regelmatig te vinden bent. De badkamer. Voor de een is dit een plek om tot zichzelf te komen, voor de ander is het puur een praktische ruimte. Dit zijn dé badkamertrends van 2019.

Terrazzo

Je moet ervan houden. Een druk motief in de badkamer. Waar de meeste mensen kiezen voor een neutrale tegel aan de wand is terrazzo een nieuwe trend. Bij de Italië-kenners gaan de wenkbrauwen nu waarschijnlijk omhoog. Een terras in je badkamer? Nee, terrazzo betekent in dit geval een bepaald soort afwerking. Een afwerking die bestaat uit marmerkorrels of korrels van een ander materiaal die in klei of cement zijn gedrukt en vervolgens zijn gepolijst. Deze vorm wordt al veel gebruikt voor vloeren en aanrechtbladen, maar is dus ook goed te gebruiken in de badkamer op de muur en de vloer. Combineer terrazzo met uitbundige kleuren of kies toch voor een neutrale uitstraling met zwart of grijs, gecombineerd met wit. 

Behang in de badkamer

De tegel is nog steeds erg populair in de badkamer. Logisch, want een tegel is praktisch en stijlvol tegelijk. Maar kan wellicht ook snel saai worden. Wil je echt wat anders in de badkamer, kies dan voor behang. Niet ieder behang is geschikt voor in de badkamer, het moet uiteraard tegen vocht kunnen, maar behang van bijvoorbeeld vinyl- en vliesbehang kunnen prima voor de badkamer worden gebruikt. Met behang heb je keuze uit veel verschillende kleuren en motieven. Kies je voor een kleur, stem daar dan ook de kleur van de accessoires op af. Wanneer je kiest voor vinyl- of vliesbehang, is het wel belangrijk dat je de badkamer goed ventileert door bijvoorbeeld de deur of een raam open te zetten. 

Badkamer met een thema

Vind je alleen behang in je badkamer toch iets te experimenteel, combineer het behang dan met een bijzondere tegel die past bij dit behang. Stem kleur en structuur op elkaar af om een geheel te krijgen. Werk je met een thema, bijvoorbeeld natuur, laat de tegel dan aansluiten op dit thema en kies voor natuurlijke materialen en kleuren. Bij dit thema kun je ook goed werken met houtmaterialen. Denk aan het wastafelmeubel, maar ook aan accessoires zoals een handdoekenrek en zeepdispenser. Plaats ook eens een plant in je badkamer. 

Industriële badkamer

In woonkamers is deze trend al geruime tijd te zien. Een trend is het wellicht daarom al niet meer te noemen. Maar ook de badkamer is in 2019 klaar voor de industriële stijl. Deze stoere look is vrij eenvoudig te realiseren en behoeft in sommige gevallen niet eens heel veel aanpassingen. Door gebruik te maken van bestaande elementen in de badkamer, bijvoorbeeld de verwarmingsbuizen die niet zijn weggewerkt of een afzuigpijp die door je badkamer loopt, en deze aan te vullen met bijpassende accessoires is een industriële look zo gecreëerd. Een beetje verf op de buizen en je krijgt direct een ander aangezicht. Ook hiervoor geldt dat voor de juiste look de accessoires in dezelfde stijl gekozen zijn. In deze lijn valt ook de monochrome badkamer. Bij deze stijl zijn wastafel-, douche- en badkranen helemaal zwart. Vaak zijn ook de wastafel zelf en het toilet in zwart uitgevoerd. Stoer maar stijlvol.

Wellness-badkamer

Met ons huidige snelle bestaan is de badkamer voor veel mensen een plek om te ontspannen. Daarom wordt steeds meer gekozen voor de badkamer als wellness-plek. Een eigen wellness om de boel de boel te laten en volledig tot rust te komen. Door te werken met houten materialen creëer je een rustgevend gevoel. Vervang je huidige bad voor een bad met bubbels of de douche voor een stoomcabine. De Sunshower wint ook steeds meer aan terrein. Dit is een douche die gemaakt is om te ontspannen. Het combineert zonlicht en infraroodwarmte en stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn. 

Slimme badkamer

Last but definitely not least: de slimme badkamer. De technologie is ons inmiddels aan het inhalen. Zo ook in de badkamer. Zet met een app je douche alvast aan op de gewenste temperatuur. En met de Smart Control kraan hoef je nooit meer te zoeken naar de juiste temperatuur. Deze kraan onthoudt jouw voorkeuren en met een druk op de knop stroomt het water op de door jou gewenste temperatuur uit de douchekop. Naast slimme kranen zijn er ook slimme spiegels. Dit zijn spiegels die muziek of een film afspelen. Ben jij ook zo benieuwd waar we over tien jaar staan met de slimme badkamer?

Ben jij toe aan een nieuwe badkamer, maak dan voor jezelf een mood board waarop je jouw wensen en ideeën tot leven laat komen.