Bel 038-4224333

Novalieweg HATTEM

Vorige | Volgende

Novalieweg HATTEM

Bewaar object
Deze woning is onder bod

Omschrijving

GROTE KAVEL (1.610 m²!!) VOOR NIEUWBOUW VAN EEN VRIJSTAANDE WONING OF... 2-ONDER-1 KAPWONING!

Deze kavel is prachtig gelegen in een bosrijke en geliefde villawijk van Hattem.
Momenteel staat op deze kavel een vrijstaande woning van het bouwjaar 1958, uitgebouwd in de jaren '90.

De villawijk loopt over in een uitgestrekt bosgebied. Sport- en recreatievoorzieningen, waaronder de Hattemse Golf club, hockey, manege, tennisbanen en voetbal zijn op korte afstand gelegen. Ook de bereikbaarheid en de ontsluiting van deze wijk is uitstekend. De bewonerssamenstelling in deze wijk is gevarieerd in leeftijd, van gezinnen met jonge kinderen tot mensen van enige leeftijd.

Er zijn twee opties tot het bebouwen van deze kavel.

Optie 1: Vrijstaand
Door de maximale waarden in het bestemmingsplan, en de binnenplanse ontheffing te benutten, kan het hoofdvolume vergroot worden tot 2300 m³. Door een nokhoogte van 11 meter en een goothoogte van 7 meter te hanteren als op afgebeelde principe-schets, wordt zoveel mogelijk van de nieuwe bouwmassa effectief benut. In totaal verkrijgt het geheel een inhoud van circa 2300 + 195 = 2495 m³ bruto bij een nuttige netto bouwoppervlak van 257 + 65 = 322 m²
(de uiteindelijk ontworpen vorm kan afwijking opleveren van deze cijfers).


Optie 2: Twee-onder-één kap
Binnen het bestemmingsplan wordt het volgende omschreven: ‘Een hoofdgebouw mag, vrijstaand, halfvrijstaand of in een rij aaneen worden gebouwd, waarbij het aantal in rij aaneengebouwde hoofdgebouwen niet groter is dan het ter plaatse van de aanduiding 'maximum aantal aaneen te bouwen wooneenheden' aangegeven aantal’ (BP; 26.2.1.c)
Het bestemmingsplan omschrijft in het geval van de Novalieweg 30 geen maximumaantal wooneenheden. Een 2-onder-1 kapwoning lijkt mogelijk binnen de regels van het bestemmingsplan en de stedenbouwkundige context. Dit houdt echter wel in dat er een splitsing in de kavel plaats zou moeten vinden en hier toestemming voor verleend moet worden vanuit de gemeente Hattem. Hierover is al overleg gevoerd met de gemeente.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1610 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Hattem
Sectie
D
Perceel
3164
Oppervlakte
1610 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Novalieweg HATTEM

naar Novalieweg HATTEM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object